Nieuws

 

Hier leest u alles over actualiteiten op het gebied van boekhoudingen en belastingen. Van praktische bespaartips tot interessante financiële weetjes.

 

Daarnaast houden wij u op de hoogte van onze grote passie, namelijk wielrennen. Als sponsor van de Hoekse Renners en SWBZ informeren wij u graag over de ontwikkelingen binnen de wielersport. Of over onze eigen prestaties op dit gebied, want zelf zijn wij ook zeer regelmatig op de fiets te vinden.

 

Podiumplaats voor Verena Batenburg

08-04-2018

Verena Batenburg behaalde op 7 april tijdens de 46e editie van de Omloop van Noord-West Overijssel een podiumplaats. Zij werd derde van de Junior Dames en is natuurlijk ontzettend trots op deze overwinning. 

Lees meer...

Aanvraagtermijn compensatieregeling ZEZ bevallen vrouwelijke zelfstandigen gaat 15 mei open!

13-03-2018

Het UWV moet vrouwelijk zelfstandigen en beroepsbeoefenaren compenseren, die zijn bevallen tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008.

Lees meer...

Batenburg bouwt een nieuw kantoor én een fitnessruimte

25-11-2016

Als sportfanaat bedacht Willem Batenburg drie jaar geleden dat hij een fitnessruimte in Piershil wil bouwen. De bouwvergunning voor het nieuw te bouwen pand op de Voorstraat 1 kreeg hij op 21 november van de gemeente Korendijk.

Lees meer...

Kosten huurwoning zijn volledig aftrekbaar

31-08-2016

Zzp’ers die werken vanuit hun huurwoning mogen de totale huurkosten aftrekken van de winst, met een correctie daarop voor privégebruik. 

Lees meer...

Voor het eerst een podiumplek voor Verena

11-07-2016

Verena Batenburg (15) eindigde in de wielerronde van Kruiningen op 2 juli op de derde plaats, het is haar eerste podiumplek. 

Lees meer...

Farida's eerste triathlon meteen een succes

11-07-2016

Farida Batenburg (18) deed op 19 juni mee aan een triathlon van TGV (Triathlon Groep Voorne) om te kijken of ze het leuk vond. Prompt won ze bij de vrouwen.  

Lees meer...

Werkkostenregeling

25-11-2014

Wij vinden het belangrijk u te informeren over de werkkostenregeling. Deze nieuwe regeling heeft veel gevolgen voor werkgevers die vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers geven.

Lees meer...

Wijziging in arbeidsrecht, in 3 fases

20-11-2014

Het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan: het arbeidsrecht wordt drastich gewijzigd in de Wet werk en zekerheid. Dit kan grote consequenties hebben voor uw positie als werkgever en de rechtsbescherming van de werknemer. De wijziging gebeurt in 3 fases. De eerste fase treedt in werking per 1 januari 2015 en de tweede fase per 1 juli 2015. Op 1 januari 2016 verandert er nog het nodige in het sociale verzekeringsrecht.

Lees meer...

Batenburg organiseert 4e Jeugdronde van Zuid-Beijerland

25-06-2013

Zoals u wellicht elders op de website hebt gelezen is Batenburg boekhoudingen & belastingadvies actief in de wielersport. Het hele gezin Batenburg was afgelopen zaterdag 22 juni vertegenwoordigd bij de 4e Jeugdronde van Zuid-Beijerland.

 

Willem zelf was de organistor van de wielerwedstrijd. Vrouw Ina zorgde als gastvrouw voor drinken en een lunchpakket. Dochter Farida was die dag rondemiss en dochter Verena deed zelf mee aan de wielerwedstrijd. Zij behaalde de 8ste plaats en wist voor de tweede keer een beker mee naar huis te nemen. 

 

 

 

Lees meer...

Verena Batenburg eindigt in top 10 wielerronde

28-04-2013

 

Tijdens de RABO jeugd wielerronde van Sint-Michielgestel op zondag 28 april is Verena Batenburg voor het eerst in de top 10 geëindigd. Over een afstand van 20 kilometer wist Verena veel renners achter zich te laten. 

 

Lees meer...

Betaalt u voortaan liever via automatische incasso?

20-11-2012

Betaalt u de kosten voor uw financiële administratie voortaan liever via automatische incasso? U kunt ons machtigen om het factuurbedrag automatisch van uw bankrekening af te schrijven. Afschrijving vindt plaats, direct na de uiterste betaaldatum van de factuur. U hebt zelf geen omkijken meer naar de betaling. Uiteraard blijft u wel gewoon de facturen ontvangen, zodat u precies ziet hoeveel en waarvoor u betaalt.

Lees meer...

Welke gevolgen heeft de btw-verhoging van 19% naar 21% voor u?

29-08-2012

Op 1 oktober 2012 wordt het algemene btw-tarief verhoogd van 19% naar 21%. Dit is eerder bekendgemaakt in de Voorjaarsnota van 25 mei 2012 en het Wetsvoorstel Wet uitwerking fiscale maatregelen Begrotingsakkoord 2013. Dat wetsvoorstel is inmiddels door het parlement aangenomen.

Vanwege de tariefverhoging zal de facturering van ondernemers moeten worden aangepast. Iedereen krijgt met de tariefverhoging te maken. Wat betekent dit voor u? De belangrijkste gevolgen op een rij leest u hier. 

 

Lees meer...

Toertocht Leuven: Decathlon classic

25-08-2012

Zaterdag 22 augustus heb ik de Decathlon classic gefietst, 101 km en 660 hoogtemeters. 

 

 

Lees meer...

Verena Batenburg naar NK wielrennen

21-06-2012

Acht jeugdrenners van de wielervereniging Hoeksche Renners hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap wielrennen, waaronder Verena Batenburg. In maart, april en mei hebben er diverse selectiewedstrijden plaatsgevonden, waarin de acht zich hebben gekwalificeerd. 

Lees meer...

Nieuw BV-recht: Wat betekent dit voor u?

12-06-2012

Op 12 juni 2012 heeft De Eerste Kamer het wetsvoorstel vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht aangenomen. Hiermee worden de regels voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid eenvoudiger en flexibeler.

De wijzigingen gaan in op 1 oktober 2012. Hier leest u de belangrijkste wijzigingen. 

Lees meer...