Farida's eerste triathlon meteen een succes

 

11-07-2016

Farida deed op 19 juni mee aan een triathlon van TGV (Triathlon Groep Voorne) om te kijken of ze het leuk vond. Prompt won ze bij de vrouwen.  


En dan was Farida nog niet eens topfit, want tijdens de 2,5 kilometer hardlopen (ze deed de 1/16e triathlon) protesteerde haar geblesseerde kuit. Daardoor haalde een aantal mannen haar in, maar de eerstvolgende vrouw kon ze voorblijven. Over all eindigde ze bij de eerste tien/vijftien deelnemers, van de vijftig in totaal. 

In je eigen wereld
Mede door de uitslag kon ze na afloop niet anders concluderen dan dat het heel erg leuk was. “De combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen is perfect voor mij. Ook beviel het me dat je tijdens de wedstrijd helemaal gefocust bent op jezelf. Je gaat op in je eigen wereld.”

Snelle wissels
Farida wijt het succes aan haar snelle kleding- en materiaalwissels – zonder daar op te trainen -, en aan haar goede conditie. Fietsen doet ze sinds twee jaar, maar afgelopen maanden maakte de wielertraining plaats voor een rondje rennen. Dat kwam door haar studie Grieks en Latijn op de Universiteit van Leiden. Die slokte bijna al haar tijd op en hardlopen kost minder tijd dan fietsen, legt ze uit. 

Bovendien was de student erop gebrand om goed te eindigen: “Ik was heel erg fanatiek”, lacht ze. “Tussen de deelnemers zat genoeg concurrentie, maar ik had vertrouwen in een goede afloop.”

Haar overwinning smaakt naar meer, want op 25 september doet ze mee aan haar tweede triathlon. Dan gaat ze voor 1/8e deel: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht