Voor het eerst een podiumplek voor Verena

 

11-07-2016

Verena Batenburg (15) eindigde in de wielerronde van Kruiningen op 2 juli op de derde plaats, het is haar eerste podiumplek.  


“Tijdens het finishen en tijdens de huldiging drong het nog niet door dat ik mijn eerste podiumplaats had bemachtigd”, blikt Verena terug. Dat besef kwam pas later. Toch speelde een podiumplaats de hele koers door haar hoofd, omdat ze met een collega-Nieuweling aansluiting vond bij de Junioren. “Toen dacht ik: wow, dit kan bijna niet meer stuk.” In vorm was ze zeker: “Goede benen had ik die dag. En ik droeg mijn roze wedstrijdsokken.”


Wielrennen is afzien

De charme van de wielersport is de strijd, vindt de 4-vwo-scholiere van het Hoeksch Lyceum. “Het afzien van de renners is mooi om naar te kijken.” Zelf fietst ze vanaf haar achtste jaar en ze typeert de wielerwereld als ‘gezellig’. Verena kent de meiden uit haar categorie – circa tachtig renners uit het hele land – bijvoorbeeld bijna allemaal; sommige zijn vriendinnen geworden. Buiten de wedstrijd dan, want tijdens de koers zijn het gewoon de tegenstanders. 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht